::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

traffic jammed

Published by maNgo_cReam('',) under on 7:28 PM
bende yang orang palig tak suke kat jalan raye
 sangat tak suke!

orang yang penyabar pon boley jadi tak saba tau..
kan2??
ni nak story ni~
kolo kat kawasan bandar tu,memang wajarlah untuk
berlaku jammed
tp.......
ape cer plak kat sg.besa ni..
bukan sebok sangak pon..

antare sebab sabab jalan menjadi jammed:
1: ada kemalangan
2: polis carik mangsa..haha
3: cuaca tak menentu
4: masalah jalan raya
5: pemandu nak tunjuk lagak kat jalan raye!!!

ni yang cream hot ni..
nak tunjuk lagak samsing sampai susahkan orag..
derr~orang taknak pon tgok aksi keras kepale mereka tuh
bikin orang hot jer!




nak dijadikan cerita,,
mase tu,,cream ngn family pergi pasar kat sabak sane..
tengah seronok seronok dapat makanan 
tetibe
.....
.....
.....
jammed la plak..!
kolo memeng wajar
tak pe jugak..
der..
kami jalan lurus
memang jalan kami pon..
then,,
ade pemandu nak mintak lalu(kaci signel) nak seberang
jadinye my dady kaci je la lalu,,
pas tu,ramai pulak yang lalu..
dan menyebabkan jalan tu menjadi sesak..
!!
dah tau jalan seberang tu tak bley masuk kaci la ayah  cream lalu dulu.
dah la masuk jalan kami!!
aisyh,,hot jer~
tu lah,, keras kepale,,
pentingkan diri!
last last sume tak boley lalu..
padan muke..

memang sabo tak terkate lah..
boley plak la 'pemandu' tu SPEAK ON HANDFONE
and tak angkat tangan pon.. 
wat bodo plak tuh..
ayah cream kate,orang cam tu tak yah nak marah
lagi tak paham bahase lagi ade lah..
daripade marah,bek gelakkan jer
nanti dy malu sendiri!!
hahah~
and finally,,
dy sedar jugak kebelagakan dy membawa padah!
yeah,,!!
ayah cream cakap:
kolo ayah cream kaye dah lame kereta tu remok kene langga!!
kolo nak duet kaci je lah soh repair kete..
orang macam tu kene kaci pelajaran cikit..
haha!!!!
haha!



tips elak kesesakan lalu lintas
1: keluar awal.
2: periksa kenderaan supaya tak berlaku kerosakan


yAng mEnuLis~

3 comments:

Fa'ija maddaru said... @ February 18, 2011 at 11:00 PM

hihihi...tetiba ija tegelak sorang2 bace post nie...hihihi,nice!!!!

ana_cReam('',) said... @ February 18, 2011 at 11:18 PM

memang kene saba je la kolo kes cam tu..hehe

Fa'ija maddaru said... @ February 19, 2011 at 12:31 AM

mmg kene sabar...hihhi..

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>