::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

predict the future

Published by maNgo_cReam('',) under on 8:45 PM
wawa!future + berangan sakan.. haha~
angan angan membina what?
tapi,,jangan kuat sangat angan angan kerana syaitan juga akan menyertai kita.

sebenarnya cream bercita cita nak buka satu kedai.
3 in one!
tapi bukan kedai nombor 3D au,,
tapi bila cream da digelar .............

hahahah!


islam tak suruh kita jadi miskin
dan juga kaya 
berpada padalah dan besedarhana

Islam suruh kita jadi kaya bukan sebab nak bermegah, bukan sebab nak kahwin dekat Hotel Palace of Golden Horses, bukan sebab nak ada  rumah 30 bilik, kereta 13 buah, tapi sebab nak suruh kita mampu bayar zakat, sebab nak suruh kita menolong orang lain, supaya kita tidak meminta-minta,supaya kita tidak berhutang keliling pingggang, mengharap belas ihsan dari orang. 
(hasil carian di iluv islam)


Firman Allah Taala:
"Sebaliknya orang yang bakhil (daripada membuat kebajikan) dan merasa cukup dengan kekayaan dan kemewahan serta ia mendustakan perkara yang baik, maka sesungguhnya kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapat kesusahan dan kesengsaraan dan apakah pertolongan yang dapat diberikan kepadanya oleh hartanya apabila ia telah terjerumus (kedalam azab siksa akhirat?)" - Allail:8-11


Daripada Abdullah bin Mas'ud ra katanya, Rasulullah saw bersabda:

"Tidak boleh iri hati selainkan dalam dua perkara iaitu seseorang yang telah dikurniakan Allah harta lalu dihabiskan hartanya itu kejalan yang benar dan orang yang dikurniakan oleh Allah ilmu pengetahuan, lalu ia mengeluarkan sesuatu hukum berpandukan dengan ilmunya (AlQuran dan Hadis) serta diajarkannya kepada orang lain." - AlBukhari dan Muslim




cream nak tubuhkan......
Ice cream+cake+western food ana~
ni la contoh kedainye~hahah!


                                      

aim : sebabnya kebanyakan kedai kedai cake yang cream jumpe adalah
        kebanyakannya cina.mana melayu islam??
        ada cream....tapi orang kita sendiri yang tak nak beli kat orang kita sendiri.
        tapi,ada juga yang prihatin dan membeli cake di kedai orang melayu..


problem statement : how could  i buit Icecream+cake+wastern food ana?
                               hehe~


procedure : cream da pikir da.. (berangan)
                  1. sediakan tapak


tapak tak jadi~kerana terlalu besa

hah! sambil beli anda boleh makan duduk duduk kat sini~

pengunjung juga boleh melayari internet di sini~
haha!!ni idea PA cream...



                  2. pekerja-pekerja yang terlibat~~~~~

                     calon calonnya~






                                                    ada sesiapa yang mahu join??





                       hehe,,cream gurau je.http://www.smileycodes.info.jangan mara daaaaa~

                  3.dan resepi masakan~
                    nantikan!! cara cara nak buat ice-cream di episod yang seterusnya~predict the future part2.
                    hehe~insyaAllah
              





                

                                                 insyaAllah~
yAng mEnuLis~

7 comments:

anisa said... @ February 3, 2011 at 9:09 PM

CEH..xnk2..lau bg jdi waiter xpe gak..

ana_cReam('',) said... @ February 3, 2011 at 10:29 PM

ak ngat nak tulis pengangkut sampah tok ko~..
tapi cam kejam sangat je..
haha

anisa said... @ February 4, 2011 at 4:00 PM

kuang hajja..tpi,amaln 2 mulie pe..lau xde pengangkut smph,msti kdai ko pnoh ngan smp busuk~

ana_cReam('',) said... @ February 4, 2011 at 7:37 PM

hahah! ok ok..t ak tuka ea jawatan ko sah~
haha

anisa said... @ February 5, 2011 at 10:56 PM

oh,xala na..eceh,,ada pekerje baru..hahah!!!!~~~

nur akmal said... @ February 6, 2011 at 10:04 PM

aku x de kew?

ana_cReam('',) said... @ February 7, 2011 at 10:58 AM

hahaha!syera..nk k?t ak bubuh ye..pekerja junior

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>