::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

riDe tO.............

Published by maNgo_cReam('',) under on 10:59 PM
 hAri yAng meMenatKan dAn mEncaBar dAn sAngat mEmbahayaKan~~

uhh,da lame ye tak usha blog..meh sini nak cite cikit~

time ni 27 aribulan.. tak sempat nak post on that time..

cream ngn kawan cream riDe tOmaking-sweetness
simpang lima dan sabak bernam..hehe

aim kitorang hanya nak pulang segala khazanah khazanah sekolah yang bukan milik kitorang.
nanti kene soal jawap ti kung susa(alam barzakh~hehe)
kami bertolak pukul bape tah,tapi yang penting 10 minit je perjalanan kami dari sg.besa ke simpang lima.
cream tumpang moto kawan cream je sebab tak berani nak bawak moto lagi walaupon dah dapat L..
hehe~
tapi kawan cream bawak moto memang supeb la,, laju ya amat!!
cream rase macam nak tercabut je jantung,limpa,mata,taik mata dan sekian sekian~
ye la selalunya cream naik kereta pon  20minit .

uish,,bedeba nye nak masuk sekolah lame ku~
and,you know?nasib kitorang memang 'untung' betul sebab mase tu masa rehat..
lagi lah segan,,dan ramai ya amat budak budak nye,,ye la,name pon sekolah..
tapi dengan tabah dan selambanya kitorang jalan je,,

penat tu pure pure senyum dan mesra,,kebas mulutku.. hheehe..xla,grau je..

tengah kami jalan mencari cikgu cikgu tetibe~~
assalamualaikum cikgu...
cream dan sop pandang sesama sendiri...
ne de cikgu yang lalu???
buahahahaha~terburai lah ketawa..
ooh,ada rupe cikgu ea??

pas tu,,sesembang la dengan cikgu alim,cgu latifah..
rindunye la nak back tu school~~
SEKOLAHHHHH~

pas tu kami ridE to sabak sebab kami nak daftar tok kolej komunity tu..


kusangka panas HUJAN di tengah hari..
tapi kami kehujanan di tengah jalan,,,

making-sweetness
ape lagi,,redah je la..
memang rempit skuteer je la..
sop sop..
hang tau tak?ape yang dalam pikiran cek ni,,cek da masuk kaen kafan je au..
menggeleta lutut..
sop lagi la,,dy yang bawak tp moto cream bonceng je..hehe
hujan memang sangat lebat..
sampaikan mata ku tidak bisa membuka dek panahan air ujan tu..
splusssh~air kereta kene kitorag
splusssh~air lori kene kitorang
dan akhirnyaaaa~~ kami sampai kolej komunity..
30minit je au~hebat x hebat? bukan cream la ..
tapi kami sangat basah lecun .. baju sampai boley perah..
dan kami singah sebantar di masjid yang berdekatan..
ni la masjidnye.. sambil tunggu hujanberhebti.. cream intai2 jap.

ni la~ basah lantainye.. seb bek bilik uduk.. time ni ta dek keje
snap pic jap..haha

dan makanya,,tmpat uduknya pon basah jugak..
tpi nasib name nye tempat uduk,,tak kisah la basah mane pon..

dann,

kami berjaya juga daftar..alhamdullilah..
bila dah sampai rumah,,ak seperti dihidupkan semula..hehe

adios~


untuk mendapatkan maklumat tentang krusus jangka pendek
kolej komunity~
anda boley melawat website ini..

http://www.kksbs.edu.my

berbaloi bagi sesiape yang tak de kerja cuti cuti ni.!!!











yAng mEnuLis~

antara 'dia' , 'mereka' , dan 'saya'

Published by maNgo_cReam('',) under on 11:08 PM
antara 'dia','mereka' dan 'saya'

dia         : cantik sangat
mereka  : cantiknya
saya      : tak cantik pon

dia        : putihnya
mereka : seperti warne putih
saya      : kelabu la

dia        : baik sangat
mereka : baiknya
saya      : pura pura je tu

dia        : pemurah sangat
mereka : pemurahnya
saya      : ada udang disebalik markoni la tu~

dia        :  rajin sangat
mereka : rajin seperti semut
saya      : riak~nak suruh orang puji la tu

dia        : ikhlasnya
mereka : bercahaya cahaya muka keikhlasannya
saya      : tak nampak pon~

dia        : jujur
mereka : nampak kejujuranya
saya      : sape nampak semua tu?

dia        : setianya
mereka : sangat setia
saya      : ada makna~

dia        : apakah semua ini?
mereka : bagaimanakah?
saya      : entahlah~~


daripada story ini 'masing masing' tak dapat jawapan yang tepat..confius~
apa pendapat korang?
apakah ini semua??
hanya 'dia' 'mereka' dan 'saya' sahaja yang mengetahuinya~~
tak de kena mengena yang hidup mahupun yang mati termasuk cream~

SEGALANYA DATANG DARI HATI...

yAng mEnuLis~

saje saje~

Published by maNgo_cReam('',) under on 9:27 PM
haha!cream dah dapat lesen L,,
cream ambik kat asia tu pagi tadi..
gembiranya dah dapat lesen~~
pas tu,beli kaen ela jap..
nak wat baju kurung..

tadi cream baru wat pola baju~
besok pagi baru nak buat bajunye..
hahha!seronoknye!!

tadi adik cream tanye cream pasal geo..
adoii,ta ingat la..
pas tu,cream paham kan la,,
seb bek paham~~

nanti la,bersambung~ yAng mEnuLis~

thee in one~jatuh motor,,belajar moto

Published by maNgo_cReam('',) under on 7:16 PM
tajuk tu maksudnya tiga hari dalam satu post..
hehe~da lame tak bukak blog..lame k??
kire lame la jugak
sebabnya cream terlibat dalam excident kecil..ni yang nak story nih..

malam 14/01/2010,,
cream dengan semangatnye nak tunggang motosikal..
cuak je sebanarnya,tapi redah je~~
malam pulak tu,,tak de sebarang pengawasan orang dewase plak tu.
cream semangat sebab besoknye,ada asas naek moto..
cream takot cream memalukan diri j kat sane..
selalu kalau cream naek moto,
kaki cream yang jadi break..
serious,cream memang tak reti pon naek moto.tp kolo setakat naek boleh la~
cey,,dengan semangatnye cream naek,,sume da ok da,, 
lampu ok.
enjen dah hidup.
semua ok la..
sekalinye~~
cream pulas la minyak,,,
prengggggggggg,,kedebabum!terbabas kat pokok kemboja yang kayu keras cikgu Ahmad...
patah pulak tu pokok besa cikgu!!


waaaa!sakit ya amat....!
CIKGU MAAF YE~hehe.
dah la mto mye berat...
kebetulan mak cream dan adek cream ada kat luar,,angkat la moto yang telah menghempap cream..
adoi~saket..
tapi bajet cool j la...
masok masuk rumah..adek cream gelak gajah kat cream.
sabo j..seb bek ta nangis~
dah dok kat rumah,cream dengan senekad nekat nye,wat keputusan tak nak pergi asas moto(belaja) besok petang..
cream cakap kat mak dan ayah cream,,,tak nak pergi besok dan nak batalkan ambil lesen moto walaupon dah bayar~~
mak cream setuju je..tapi,,
ayah cream cakap,,'kamu masuk bilik rehat dulu'..pas tu my dady tak cakap pape dah.
masok la pi tido..mlm tu,memang tak boleh nak taep masej langsong.
tangannye menggeletar...and tak larat langsong..
banyak la lebam+luke luke ny..tapi cream tak sapu ubat sangat pon..tak nak!(budak degil)
paginye,,,ya Allah,saket betol badannye~
tapi tak kire la saket tak saket,,cream pergi dekat ayah cream.
cream cakap la"ana tak ambik lesen moto ye,ana ambik kereta je kan"
pas tu ayah cream cakap;"mari sini duduk"  
cream duduk la,,,free2 je,dapat motivasi pagi , pagi pagi tu,,hehe~
tapi betul la apa yang ayah cream cakap tu~jadinya,,,cream pon pergi je la asas moto(belaja) tu.
segala nekad cream telah berkecai hanya kerana motivasi 'pagi tu'

dekat asia

cream belaja asas nak dapat L tu dekat asia,,pergi la kat saia tu.

tak ramai la pulak belaja moto masa tu..
tapi tk kisah la,,redah je..cream terus je daftar..
pas tu,kerani tu kasi baju kuning yang tak cantik tu~~~
amik je la walaupun masih tak rela nak ambil moto ni!
mase on da way nak pergi litar tu,,cream jumpe seorang perempuan ni,,
cream terus je cakap kat die "waa,tk reti naek moto,tak nak nak moto!(gedik un ada jugak,,hehe)."
dah la tak kenal,,,seb bek dy baik,,dye pon layan je la cream ni..
sebenarnya dy pon tak reti naek moto.. 
yess!ad geng!!
haha~name dy azizah,,swett je muke dy,, dye school kat sbp kuale nerang~
sebelum nak mula tu,,cream sembang la,,
mase hari sebelum ni,pelajar pelajarnya dapat belajar dalam beberapa minit je,,
sebab ramai orang,,
cream dah gembira dah!boley la cengkelat tak nak belaja kat situ..
tapinye~~~kitorang cikit je..
belaja moto nye,,berkali kali pulak tu!
dan berkali kali jugak lah cream memalukan diri...
start moto pon tak boley!ye la selalu kan gne starer..
pas tu,ad la mamat mane tah tolong,,
heE,,ruprnye tak bukak kunci lagi...
malunye,,seb bek mamat tu tak hensem...heheh!
tak elok tol...~
pas tu,,berhenti,cek,gear,lampu.brek,,
pas tu,boley pulak En.tu cakat kat ak"ai dek,menggeletar ke?"
adoiyai,,kantoi,,"punye la aku bajet cool"

haha~ basikal sape tah kat asia tu.. snap jap.
bek nek beskal j.. no more pollution 


waakhiran~cream berjaye jugak lepas tok lesen L moto,,dan juga kereta.......
alhamdulillah,,walaupun,,still,lebam lebam ngn luke2 lagi.........

wassalam,
yAng mEnuLis~

upu

Published by maNgo_cReam('',) under on 11:14 AM
http://online.mohe.gov.my
click kat bawah ni~
http://upu.mohe.

MAKLUMAT KEPADA CALON(LEPASAN SPM/SETARAF)
TARIKH PERMOHONAN : 10 JANUARI 2011 - 04 APRIL 2011
SEBELUM MEMBUAT PERMOHONAN
  • Pastikan anda membaca setiap arahan yang tertera pada Borang Permohonan.

    (Sila Klik disini untuk panduan mengisi borang)
  • Sila kenalpasti Kategori Anda
  • Kategori
    Keterangan
    Kategori A
    Pemohon Lepasan SPM 2010
    Kategori B
    Pemohon Lepasan SPM tahun 2009 atau 2008
    Kategori C
    Pemohon Lepasan SPM tahun 2007 atau sebelumnya atau sijil setaraf yang diiktiraf oleh IPTA
    Kategori D
    Pemohon menggunakan keputusan
    SPM 2008 dengan sijil ulangan SPM 2009 atau,
    SPM 2008 dengan sijil ulangan SPM 2010 atau,
    SPM 2009 dengan sijil ulangan SPM 2010.
  • Sila kenalpasti program pengajian yang bakal anda pilih (klik disini).
  • Sila semak Kategori Permohonan anda di laman SEMAKAN JENIS CALON 
    (klik di sini)
SEMASA MEMBUAT PERMOHONAN
  • Pastikan anda mengisi maklumat permohonan dengan teliti dan tepat
  • Pastikan anda mengisi semua ruangan WAJIB yang bertanda (*)
  • Pastikan anda menekan butang (Sah & Hantar) bagi memastikan borang selamat diterima oleh sistem.
SELEPAS MEMBUAT PERMOHONAN
  • Pastikan anda membuat semakan setelah selesai mengemukakan permohonan.
  • Anda mempunyai tiga (3) kali peluang untuk mengemaskini borang permohonan anda sehingga tarikh tutup permohonan (04 APRIL 2011).
  • Pastikan anda mencetak Borang Permohonan sebagai bukti Sah Permohonan.
Disclaimer/Penafian : Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar Jabatan Pengajian Tinggi tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami dalam penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.
Untuk Paparan Terbaik Sila gunakan Firefox 3.0 ke atas atau Internet Explorer 8.0 ke atas dan saiz resolusi 1024 x 768




yAng mEnuLis~

lesen lesen..

Published by maNgo_cReam('',) under on 11:45 PM
http://www.smileycodes.infoassalamualaikum.
peace be upon with u.

haii!mesti ramai yang berpusu pusu pergi ambik lesen kan?making-sweetness
tipu la kate tak de keinginan nak ambil lesen.
kawan kawan cream yang kecik kecik (terbantut sikit,,haha!) pon amik lesen gak.
jangan mara daaa,gurau j..http://www.smileycodes.info
hope deporang lulus with flying colours.. chayok korang!

cream da berjaye dapat LESEN L tok kereta!http://www.smileycodes.info
wahaha,saje nak story~batak cikit..hehe
tapi baru kereta,,tak kesah la

tapi kan,,bile cream kate cream tak reti tunggang moto masing masing pelik.
pelik ke?tk pelik la..hehe
cream baru tiga kali tunggang moto..
the ending nye,,mesti terbabas gak..adoi~

hmmm,pagi tadi,,belaja kereta kat asia..
pagi tu da la hujan.. http://www.smileycodes.infokereta tak de. abang cream bawak kereta tu..
cream pon pikir la,,cam ne la nak pi asia tu??
pagi tu memang malas nak pi,malas nak belaja kereta...(penyakit M datang!)
wahaha,,boley jadi alasan cengkelat ta nak pi belaja kete!!
tapi malangnya,,hujan renyai renyai je..
terpakse la pergi...~http://www.smileycodes.info
sebenarnya,cream tak sedia lagi nak belaja kereta tu~
sedih+cuak+haru biru+gementar+++++ time cream daftar tok praL tu..

tapi bajet cool la...haha..
tapi dalam hati ni..rase nak cabot dan lari 1000meter je dari asia tu~
waaa,ta nak nek kete..
tapi,,cream kene tempoh jugak

TERIMA KASIH SIR AZMI ajar saya..!http://www.smileycodes.info
wahaha,,penat En.Azmi aja cream..
tak dapat dapat...asyik wat sala je~
mane tak nye,,time tu tangan cream menggeletar,,,macam mana nak pegang stering macam tu?
da la air-cond da la kuat+sejuk+cuak!
of coarse la menggeletar..
asal jalan je,,kereta mati.
sebab nye,cream tak reti nak gune clas ngan brek.
hehe~tak pe la,budak baru belaja..


yang bestnye,,tengok tengok jam,lagi satu jam nak time out..
yahooo!!penderitaanku berakhir~baru ku mengerti betapa penatnya drive!!
haha..
lepas tu,,cream dan kawan kawan cream yang belajar kereta tu dibelanja minum oleh tuan tuan tu..
mekasih,,En-En~

lepas ni nak test kereta dengan JPJ pulak!
lagi cuak~http://www.smileycodes.info
hmm,sabtu ni praL tok moto...
LAGI LA CUAK!!!
cam ne nak tunggang moto!!!!!
help help~


fuuh,,pray for my success~
to my friends too(yang ambil test computer and sebagainya)~
http://www.smileycodes.info

p/s:cream tak dapat la nak upload gamba kat cini sebabnya gamba semua dekat phone cream.
tak sempat nak masukkan dekat dalam letop ni..hmm

wallaaa~ wasallam

cantikkan kereta ni?nanti crean dah kaye raye,,kereta ni milik cream!!!
wahaha~
yAng mEnuLis~

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>