::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

thee in one~jatuh motor,,belajar moto

Published by maNgo_cReam('',) under on 7:16 PM
tajuk tu maksudnya tiga hari dalam satu post..
hehe~da lame tak bukak blog..lame k??
kire lame la jugak
sebabnya cream terlibat dalam excident kecil..ni yang nak story nih..

malam 14/01/2010,,
cream dengan semangatnye nak tunggang motosikal..
cuak je sebanarnya,tapi redah je~~
malam pulak tu,,tak de sebarang pengawasan orang dewase plak tu.
cream semangat sebab besoknye,ada asas naek moto..
cream takot cream memalukan diri j kat sane..
selalu kalau cream naek moto,
kaki cream yang jadi break..
serious,cream memang tak reti pon naek moto.tp kolo setakat naek boleh la~
cey,,dengan semangatnye cream naek,,sume da ok da,, 
lampu ok.
enjen dah hidup.
semua ok la..
sekalinye~~
cream pulas la minyak,,,
prengggggggggg,,kedebabum!terbabas kat pokok kemboja yang kayu keras cikgu Ahmad...
patah pulak tu pokok besa cikgu!!


waaaa!sakit ya amat....!
CIKGU MAAF YE~hehe.
dah la mto mye berat...
kebetulan mak cream dan adek cream ada kat luar,,angkat la moto yang telah menghempap cream..
adoi~saket..
tapi bajet cool j la...
masok masuk rumah..adek cream gelak gajah kat cream.
sabo j..seb bek ta nangis~
dah dok kat rumah,cream dengan senekad nekat nye,wat keputusan tak nak pergi asas moto(belaja) besok petang..
cream cakap kat mak dan ayah cream,,,tak nak pergi besok dan nak batalkan ambil lesen moto walaupon dah bayar~~
mak cream setuju je..tapi,,
ayah cream cakap,,'kamu masuk bilik rehat dulu'..pas tu my dady tak cakap pape dah.
masok la pi tido..mlm tu,memang tak boleh nak taep masej langsong.
tangannye menggeletar...and tak larat langsong..
banyak la lebam+luke luke ny..tapi cream tak sapu ubat sangat pon..tak nak!(budak degil)
paginye,,,ya Allah,saket betol badannye~
tapi tak kire la saket tak saket,,cream pergi dekat ayah cream.
cream cakap la"ana tak ambik lesen moto ye,ana ambik kereta je kan"
pas tu ayah cream cakap;"mari sini duduk"  
cream duduk la,,,free2 je,dapat motivasi pagi , pagi pagi tu,,hehe~
tapi betul la apa yang ayah cream cakap tu~jadinya,,,cream pon pergi je la asas moto(belaja) tu.
segala nekad cream telah berkecai hanya kerana motivasi 'pagi tu'

dekat asia

cream belaja asas nak dapat L tu dekat asia,,pergi la kat saia tu.

tak ramai la pulak belaja moto masa tu..
tapi tk kisah la,,redah je..cream terus je daftar..
pas tu,kerani tu kasi baju kuning yang tak cantik tu~~~
amik je la walaupun masih tak rela nak ambil moto ni!
mase on da way nak pergi litar tu,,cream jumpe seorang perempuan ni,,
cream terus je cakap kat die "waa,tk reti naek moto,tak nak nak moto!(gedik un ada jugak,,hehe)."
dah la tak kenal,,,seb bek dy baik,,dye pon layan je la cream ni..
sebenarnya dy pon tak reti naek moto.. 
yess!ad geng!!
haha~name dy azizah,,swett je muke dy,, dye school kat sbp kuale nerang~
sebelum nak mula tu,,cream sembang la,,
mase hari sebelum ni,pelajar pelajarnya dapat belajar dalam beberapa minit je,,
sebab ramai orang,,
cream dah gembira dah!boley la cengkelat tak nak belaja kat situ..
tapinye~~~kitorang cikit je..
belaja moto nye,,berkali kali pulak tu!
dan berkali kali jugak lah cream memalukan diri...
start moto pon tak boley!ye la selalu kan gne starer..
pas tu,ad la mamat mane tah tolong,,
heE,,ruprnye tak bukak kunci lagi...
malunye,,seb bek mamat tu tak hensem...heheh!
tak elok tol...~
pas tu,,berhenti,cek,gear,lampu.brek,,
pas tu,boley pulak En.tu cakat kat ak"ai dek,menggeletar ke?"
adoiyai,,kantoi,,"punye la aku bajet cool"

haha~ basikal sape tah kat asia tu.. snap jap.
bek nek beskal j.. no more pollution 


waakhiran~cream berjaye jugak lepas tok lesen L moto,,dan juga kereta.......
alhamdulillah,,walaupun,,still,lebam lebam ngn luke2 lagi.........

wassalam,
yAng mEnuLis~

0 comments:

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>