::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

WANT TO KNOW ABOUT FARMACY??

Published by maNgo_cReam('',) under on 6:13 PM
FARMACY



Biasanya, peranan seorang ahli farmasi bukan setakat memberi preskripsi dan ubat-ubat kepada pesakit malah lebih dari itu. Sebaliknya, seorang ahli farmasi sebenarnya perlu mengetahui hampir segala hal seperti seorang doktor. Sebagai contoh, bagaimana untuk memberikan nasihat kepada pesakit tentang cara menggunakan ubat, kesan-kesan sampingan dan harus tahu tentang penyakit dan Kursus farmasi biasanya mengambil masa selama 4 tahun. Ini tak termasuk dengan pengajian asas / pra-U / matrikulasi.



Perlu diingatkan bahawa tempoh program pra-U mungkin berbeza. Sebagai contoh: matrikulasi selama 1 tahun, South Australian Matriculation (SAM) 1 tahun setengah dan A Level 2 tahun.lainSubjek SPM yang perlu dikuasai:









Untuk bakal calon atau pelajar lepasan SPM, English, Biology and Chemistry penting di masa hadapan. Tapi bukan nak kata Add Math, Physics dan Maths tak penting. Penting juga. Anda masih perlu tahu asas pengiraan dan algebra tapi Bio, Chem dan English adalah yang dominan.







Lagi satu, anda kena dapat keputusan yang cemerlang untuk 6 subjek tersebut. Seboleh-bolehnya A1. Tapi A2 pun masih diterima. Ini penting kalau nak apply scholarship JPA. Tapi jangan takut nak apply kalau dapat B pun. Ini kerana keputusan temuduga bukan berdasarkan kepada result anda semata-mata tapi juga personaliti dan tahap keyakinan anda. Kedua-duanya penting untuk anda survive di luar sana.



untuk mengetahui matlumat lanjut sila layari at......lupe la plak... yAng mEnuLis~

Linkin Park - "Leave Out All The Rest"

Published by maNgo_cReam('',) under on 4:45 PM
yAng mEnuLis~

saat 30 April 2o1o

Published by maNgo_cReam('',) under on 4:31 PM
dalam gembira ada duka....



Alamak lambat update blog..ana buzy sikit dah la nak exam dah.ni nak cite pasal previous moment..time 30 tu birthday ana=saat perpindahan tercer Wan Rafidah selaku guru kelas kami..sedih sangat..





saat-saat bersama t.wan


ini lah dia gelagat rakan rakan sekelas ana.ana dan jiha yang kasi kek tu sempena birthday kami..bajet kaye la plak.sepatutnya orang yang kasi kek tapi kami yang beli makan sendiri..hehe..ok la tu..




ini lah kek kami!!


walaupun tak berapa nak cantik tapi sedap.........kami rancang nak kaci satu form tapi da tinggal cikit sebab budak lelaki lelaki yang gedabak gedabak tu potong besow besow kek nye..saba je...






Bulan April ni ramai yang bawa kek,antaranya..put.sop..pape pon apybedy ye korang sume..semoga mendapat rahmat dan kasih sayang Allah....




HAPPY BIRTHDAY SUME!























ana terharu kawan kawan ana kaci hadiah kat ana,itu tandanya mereka ingat kat ana tapi ana tak mengharap kawan kawan ana beri ana hadiah,tapi ingatan dan doa mereka amat bermakna bagi ana...terima kasih semua....













Terima kasih semua....yang lain tak sempat nak upload


yAng mEnuLis~

saat 30 April 2o1o

Published by maNgo_cReam('',) under on 4:31 PM
dalam gembira ada duka....



Alamak lambat update blog..ana buzy sikit dah la nak exam dah.ni nak cite pasal previous moment..time 30 tu birthday ana=saat perpindahan tercer Wan Rafidah selaku guru kelas kami..sedih sangat..





saat-saat bersama t.wan


ini lah dia gelagat rakan rakan sekelas ana.ana dan jiha yang kasi kek tu sempena birthday kami..bajet kaye la plak.sepatutnya orang yang kasi kek tapi kami yang beli makan sendiri..hehe..ok la tu..




ini lah kek kami!!


walaupun tak berapa nak cantik tapi sedap.........kami rancang nak kaci satu form tapi da tinggal cikit sebab budak lelaki lelaki yang gedabak gedabak tu potong besow besow kek nye..saba je...






Bulan April ni ramai yang bawa kek,antaranya..put.sop..pape pon apybedy ye korang sume..semoga mendapat rahmat dan kasih sayang Allah....




HAPPY BIRTHDAY SUME!























ana terharu kawan kawan ana kaci hadiah kat ana,itu tandanya mereka ingat kat ana tapi ana tak mengharap kawan kawan ana beri ana hadiah,tapi ingatan dan doa mereka amat bermakna bagi ana...terima kasih semua....













Terima kasih semua....yang lain tak sempat nak upload


yAng mEnuLis~

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>