::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

stop for a while

Published by maNgo_cReam('',) under on 1:24 AM
assalamualaikum semua~~ ^,^
penulisan,pengarotan dan pembebelan (wahh,bahase baru hihi)
terpaksa dihentikan buat sementara waktu kerana
cream telah diarahkan untuk berhibernasi di kutub selatan 
bersama-sama si pengwin dan si beruang kutub,
dan letop pon sudah terbang melancong ke korea selatan
kerana Holyday..
maka dengan ini,cream menyerahkan sepenuhnya
blog ni dan juga facebook serta skype mahupon twitter
kepada sang labah2 dan sang monyet kat bawah nih untuk menjaganya..

annyongkasaeyo~
jumpe lagi..!!

oh ya!kepada umi,jangan risau,nanti cream folo eh..hehe!masyeh2..
wassalam~









yAng mEnuLis~

hari sabtu

Published by maNgo_cReam('',) under on 9:00 PM

tengah hari sabtu yang busan!
bilamana cream bukak ja mahluk petak empat segi tu,
maka muncullah cerita keling tamil india,
adeh, sadis ja.. =(
jadinya cream golek golek lah kat dalam bilik macam orang saket jiwe,
idea gila dan jahat muncul 
mau carik pasal dengan adik,tp beliau tidor pulak.. dua kali sadis
nak on fb malas pulak, tak do guno nye.. haha..
nih sume gare-gare cite tamil tu lah,,
jadinye cream pi la selongkar selongkar buku buku yang ade kat dalam bilik nih,
ceyh,, konon nak bajet rajen lah nih,, 
ye lah,dah lame tak bace buku asyk asyk menghadap 'mukabuku' ja,
tak berfaedah langsong! hehe cewah,,otak pon dah jadi otak semot..
berkarat karat dah,,boleh dibuat bancuh ayer kopi macam cerita nujum pak belalang tuh..

okeh! sambong cerita.

selongkar selongkar , alih alih buku yang same ja kat dalam bilik nih..
buku punye lah banyak,, berhabuk habuk lagi tuh (nampak sangat malas nak kemas bilik hehe)
pas bace lah majalah2 zaman kuno mak datok ucit cicit nih
nak baca datang la rumah.. haha!
disebabkan cream nih cicak kobeng nye kedekut
buku buku dan majalah tuh semua kepunyaan akak cream.(haha)
tak lah,cream pon ada la beli buku,, yang berilmiah la cikit. ni la dia..(eh2 tak de unsur riak eh)



haa, habis duet cream beli tawu,terbantut angan angan cream nak beli bangow besau..
buku tuh macam bergaye cikit bile bace,, terase macam hebat.. haha!
tapi cream beli ja banyak tpi jadi tempat sarang labah labah jugak akhirnya..hehe..

back to the story >>

setelah puas menelaah majalah majalah tu,, persaan bosan kembali menerpa..
pi la terjah buku yang cream baru beli tuh,tapi malangnye bahase asing..
terase pening pulak otak,,
mulalah kes guling guling kembali, macam cacing kerawit..
tibe tibe mate bersinar sinar..(teringat adikku baru beli komic)








haha~ selongkar menyelongkar bermula,, cari punye cari akhirnya.............
jumpa pon komic nye..
tadaaaa!!!

hati berbunga bunga.. guling guling terhenti..
i'm found the happinest..!!
the happinest become more happinest,,bila mana ni bukan komic cinton2..(perosak bahase English)
komic cinton cinton diharamkan sama sekali!!haha!
hati kayu + alegic cikit..
mata dah bersinar sinar tak sabar nak baca komic tuh..







heeE,sekali sekala baca tak salah kan??
sambil tuh perot pon mula bergendang gendang mengalunkan irama dangdut..
selongkar dapor kejap,, ada meggi.. mata ku dua kali bersinar.. 
memang double berkarat lah otak..!!

nak cerita pasal komic pulak
>>komic nye best, tak de unsur keganasan rumah tangga , unsur unsur hitam walaupom warne nye hitam putih je,, dan boleh gelak besau besau 

ayat yang cream suke dalam nih 
life without rules is nonsense!
dan always something for everything..

terase bermatovasi seketika..

jangan dilihat orang dari pada paras mukanya dan tindakan nya,,
walaubagaimanapun everyone have potential !
and everyone have second chance
mungkin apa yang dibuat bukan atas kenginannya ..
lebih baik membantu dari mengata
ecewah! ni y cream dapat dari komic nih.. haha! 
haa,, main character nye Ax..
Ax terbaEkk punye...!!!

meh cini cream cerita cikit sal Ax nih.
.
dy budak tingkatan 5..
kelas dy 3F (faith for future).. kirenye ni kelas budak budak masalah dan jahat lah..
walau bagai manapon dy nih permain bola terhebat kat sekolah..
dy lah segala taiko dan samsing kat kelas tu,,
dan dia tersangat sangat berani lah.. dan hati kayu..
sebenarnye dy ada masalah silam dan kematian ibu bapa..
dan oleh kerana itu dia mempunyai perinsip hidup dia sendiri,
dan memjadikan dia seorang yang ganas dan walaubagaimanapun,
apabila berhadapan dengan adiknya , dia lain dari pada sikapnya yang ganas itu
'nampak tidak kira seganas manapun seseorang ada jugA titik kelemahannya untuk berlembt..'
dia juga ada misi dia sendiri , dia kata :
'perlukah berhenti menapak di lorong kehidupan jika tak pasti destinasi yang dituju'

haha! suda penat menaip]]]
wassalam~





yAng mEnuLis~

bilamana aku stress dan sedih

Published by maNgo_cReam('',) under on 1:03 AM
p/s : entri kali ni cream gune pekataan 'aku' pulak.. haha nak ubah angin monsun timur laut..

bila mana aku stress dan sedih,,
aku seperti mahu hentak kepalaku pada pokok toge,
cucuk perutku dengan cotton bud,
sepak dauh pokok keladi,
guling guling macam baby,
minum susu sampai kenyang,
terjun atas katil yang empok,,

dan bila mana aku stress dan sedih aku mahu drive kemana mana saja yang aku suka sebabnya aku sudah dapat lesen,,so nye ak nak show off la kejap.. tapi nanti minyak abis aku tak reti pulak nak isi minyak..
pas tu,aku mau panjat gunung memalam,,terbongkok bongkok panjat gunung macam penjenayah,
bila sampai kat puncak gunung aku mahu kira bintang bintang kat langit sambil gelak puas puas
HAHAHA! gelak besau besau.. (impian ku sejak dulu,,haha)

pas tu ,lepas penat berangan atas bukit,,
aku mahu lari 1000 meter x 10 kali meter gune terompong kelapa..
haa~ni la dia terompong kelapa.. dulu kecik2 ikat tali kat lobang tiga tuh pas tu wat la kasut..
dapat imagine x?? layan ja laa..haha

bile penat dan tak boleh jalan,aku call anisah supaya bawak aku merempit,, haha
cam biasa beliau bawak macam pelesit,aku kat belakang nye macam naik roller coster..
aku mau jerit kuat kuat kat atas moto bia orang lain tengok,,
terasa famos macam artis pulak,,
kalau kene saman masuk mahkamah,, turun naik mahkamah,,
masuk berita harian , masuk berita..
boleh ganti berita politik2 kat dlm surat kaba tu sume.. tetttt~(alamk tak nak kene saman haha)

pas abes jerit jerit bagai nak gila,,
aku mahu pi lari lari kat tepi pantai macam ala ala cerita korea..
cam nih lah..
bile jmpe mamat ensem,, pure2 jatuh
pas tu dy tolong dan berkata 'will u marry me'
haah,, tetttttt! astafiruallah,, gurau ja..

lepas tu,,aku pon balik rumah dan marah marah adik aku sampai dia nangis
dan buat dia marah same aku balik..
lepas penat cakar cakar ,,
main batu seremban pulak , sampai batu tu bertuka jadi pasir..

kemudian,bila mana aku stress dan sedih,
aku mau sekeh sekeh ja kucing kucing yang terbiar kat rumah aku nih..
walaupon comel aku tetap tak puas hati jugak,,
nak sekeh jugak sebab aku stress dan sedih..
last last aku dapat 'hadiah istimewa' dari kucing tuh..
disebebkan dia kaci aku hadiah istimewa (cakar)
lalu aku,bungkus bungkus,anta ja kucing tuh kat bilion..haha
bye bye2,,!

pastu ,bile mana ak stress dan sedeh, ak mau makan cili banyak banyak biaq sammpai kwa ayak mata,
kemudian tumbuk bantal puas puas dan gigit bantal tuh sampai terabo kekabunya..
pastu,sepahkan barang kat dalam bilik dan koyakkan buku buku dan guling guling atasnya..
haha,, nati last2 kene kemas balik..wat penat ja..
baik tido jaaa~~`

kesimpulannya disini,,
berapa ramai yang dapat mengawal kemaranhan dan kesetersann dan kesedihan(cantik nya bahase haha)
sampai ada yang sanggop melakukan perbuatan yang menyalahi syariah islam seperti bunuh diri , minum arak , dan sebagainya lah..


untuk hati yang sedang bersedih, jiwa yang sedang berduka, minda yang sedang berkecamuk, inilah petua terbaik buat mengubat resah dan gundah:
  • Amalkan tasbih, tahmid dan takbir - Inilah petua yang diberikan oleh Rasulullah SAW kepada anaknya Siti Fatimah.
  • Berdoa - Mohonlah kepadaNya. Ingatlah, doa itu senjata bagi orang mukmin.
  • Sibukan diri dengan sesuatu - Lakukan aktiviti yang boleh melupakan segala kekusutan seperti perbanyakan membaca al-Quran & pelbagai bahan bacaan, terlibat dengan aktiviti usrah, kemasyarakatan dan sebagainya.
  • Luahkan perasaan anda - Bermacam cara boleh digunakan untuk meluahkan perasaan. Carilah seseorang yang paling anda percaya (sebaiknya yang ada pertalian darah atau orang yang arif dalam agama), menulis diari atau catatan harian, menulis blog dan sebagainya.
  • Senyum - Apabila berada dalam tekanan, cubalah untuk senyum. Senyumlah dihadapan cermin dan lihatlah diri anda yang sedang tersenyum. Ia mampu menenangkan fikiran dan hati.


bila kita marah , bila kita sedih , cuba lihat muka kita di cermin...
cam nih kot


hahaha! huduh kan??
jadi nyaaa,, senyum selalu :)







yAng mEnuLis~

akhirnya...

Published by maNgo_cReam('',) under on 6:06 PM
akhirnya,,, 
SELAMAT TINGGAL ASIA!!!!!!!
weeeEeeEEseronoknye....
haha,, lebeh lebeh pulak..
ye la,dulu kandas,, seb bek yang ini lulus.....
sangat seronokkkkkkkkkkk
macam nak 
..
...
...
...
...
...
...
menari !!

nak lompat lompat!!!


nak guling guling!!!


wEeeee~
haha,, cream cerita pasal test kereta ini hari (disbb kn dulu gagal cream kene repeat)
mule2 nak naik bukit tu,, rase nk tercabot ja ini jantong.limpa,hati,mata,kaki,tangan,
tapi lepas turun ja dari bukit,rasa macam satu bebanan telah jatuh!!(haha hypernye)
kemudian tempat parking pulak..
lepas berjaya di tiga penjuru (test kereta)
cream senyum lebor lebor
...
... tadaaaaa!! cm nih lah
haha!!
excited dan seronok tak terhingga!
pas tu jpj nye pon merepek repek ja time nak tanda tangan..(tak phm pon tp cream senyum ja)
pas tu,, excited col my mom,,
 my mom kate 'mak dah sedia duet dah kolo kamo gagal'
adeh haru ja..hahaha
cream kate 'baik mak sedia duet tol beli kereta pas nih.. haha..'
kemudian dengan seronok nya cream tgok orang lain pulak test..
(tak nak balik rumah haha)
nak kasi support sama kawan2 lain haha
tapi bila mana cream ternampak bukit,,,
gerrr~bukit y berhatu dan menyeramkan.. (saya benci itu tempat)
haha,,sebab dy lah cream kene repeat test.. tpi tak pe,seb bek dah lulus..Alhamdulilah..
tapi,,
,,
,,
,,
 ada kawan cream yang kandas..
adeh,, cream tak jadi nak gembira lebeh lebih..
cream tahu sama itu perasaan,,
so HURTTTTT..
 kecewa..
tapi bagaimana pun,, bersabarlah wahai sahabat ku,,
jangan mudah menyerah kalah hanya kerana itu bukit yang jahat.. haha..
okeh?? keep it up~
jangan mudah putus asa,,

dan bila sampai rumah ja
 masuk rumah je terus ja dengar lagu nih



I’m coming home
I’m coming home
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming



mud nak menari2 
nak melompat lompat


nak guling guling
kembali~~~`


haha,excited noO..
papepon baru institute pemanduan sahaja yang lepas..
institute (U) tak tahu bagaimana nasibnya..
i-allah
dan ada janji yang harus cream tunaikan..haha


sampai cini je lah cream nak berceloteh..
eh tapi sebelum tu,, best jaa belaja kereta moto kat asia nih
sebab cream dapat kenal ramaiiii kawan walaupon cream tak tahu name depe..
hahaha terjah ja.
sembang2 tak tau name..
pape pon semoga berjaya kepada rakan rakan yang mahu dan sedang mengambil lesen..
haha,wat ucapan pulak..
jap2,,ucapan tak habis lagi..
terima kasih kepada :
tuan rozi
tuan bahar
tuan azmi
tuan pakcik garang(haha tak tahu name)
jadi cikgu cream


yahoOOo..!!
dah sudahhh,, putus fius sudah..


okeh,
pape pon,,
praise to Allah,, Alhamdullilah..
sesuatu tidak akan berlaku tanpa kebenaran Dia dan juga usaha dari diri kta sendiri..
kita merancang Allah yang menentukan..






.



yAng mEnuLis~

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>