::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

laporan cream

Published by maNgo_cReam('',) under on 9:57 PM





Laporan menutup tirai tahun 2010 cream

cey,,gempak punye tajuk!hik2
making-sweetness
http://www.smileycodes.info
(gempak ke?tak kisah la)

pada 16 Disember 2010,cream telah dan terpaksa
meninggalkan~
suatu tampat yang memberikan pengalaman,ilmu,
dannn
http://www.smileycodes.infomemori yang terindah
ecey~tu sekolah cream la,,sekolah SMKA Simpang Lima yang cantik!
ada gambarnya tapi cream malas la nk upload,,lambat=
cream msuk kat sekolah tu pada 16 Januari 2006.
cantik kan tarikh tu?kirenye genap la 5tahun cream bersekolah kat situ..

even of the year!!
thun ni gak cream dapat jadi naqibah,,bukan senang tugas tu
berat tu amanah nye~
tapi cream berusaha je la walaupun cream ni belum cukup lagi ilmu di dada untuk mentarbiah dan berdakwah ni
cream suke dengar jeee~hehe

bosan la plak taep dari tadi..tapi untuk mengcompleatkan cream nye laporan ni,,
cream taep je laaa(cam tak ikhlas je?)

hah!tahun ni jugak nampak kepimpinan sahabat sahabat cream.
ye laa,masing masing dilantik sebagai pengawas la,exco la,badar lah
hmm,bagus jugak deporang tu sebenarnya walaupun seperti keanak anakan
biase la tu,,bajet budak comey..hehe~

cam biase la,,kate journey~mesti la ada ranjau dan halangan nye kan?
tapi cream tak nak cerita ranjau ranjau nie..
tak best~

http://www.smileycodes.infoacare biase hari sukan
malas la cerita,,tak de ap pon
tak meriah sangat pon
tapi seronok la sebab bersama rakan rakan.

cream duduk di kelas yang sama je setiap tahun
tahun ni guru kelas kami t.wan rafidah
tapi beliau terpaksa berpindah disebabkan sesuatu incident
http://www.smileycodes.infohmm,

then,acara kawat kaki,,
cream pandu puteri.
kat sek cream tuh,pandu puteri memang da di cop dan dilebel lopek cikit la.
tuh yang cream stress uh!pikir kitorang tak bley ke?
kire ok la tu pasukan cream tak dapat nombor last kan?
yeahhhh~kami hebat!
tapi yang memggondol top 3 tu selalu KRS,JPA,PPI
jelos neyh!
pas tu deporang layak la pergi ke peringkat daerah.

pas tu,ada la acara:
dikir barat,nasyid,dan lain lain
eheh,,tak ingat sebenarnya

haa!tak lupe..
UNIC datang ke sekolah cream.
mule mule tak berape exited tapi biler kumpulan UNIC masuk dewannnn
wah,smart jugak ye..hehe,saje suke suke j.

ha!acara hoki plak
kami dapat nombor 3 dan ditewaskan oleh SBPI.
adus,,musuh ketat..hehe

tak lupe jugak ada perkhemahan.
peerkhemahan kami diadakan di sekolah sahaja.
hal ini disebabkan oleh beberapa kekangan yang tidak dapat dielakkan.
tapi cream tak join pon
sebabnye cream join perkhemahan peringkat kebangsaan
mahal tuu bayarannye nak gi sane~

yang terakhir nie,kami ada mativasi di hotel 4 bintang!
http://www.smileycodes.infocream tak tipu..
memang cantik pemandangannya kat situ tapi cream tak sempat la nak upload picturenye
maaf dipinta.

eh,hari raye!
kami batch19
keluar pergi beraya rumah rumah guru guru dan kawan kawan kami
paling best beraye di rumah ustaz rahim..ustaz the best!

minggu minggu exam pon bermula~
http://www.smileycodes.infomasing masing bertungkus lumus.
dan pelbagai soalan sport yang muncul.
tapi malang sume tak kena!
tu la sape suruh pecaye??
kehidupan kami di asrama sangat bebas!
freee
tak de la bebas sangat tapi still obey school rules,,
seperti ikrar kami setiap pagi.
cuma,benda yang 'haram' jadik 'halal' la.
tapi senyap udeh~

sekia sudah laporan cream....
ecewah!

yang benar,
......ana cream.....








yAng mEnuLis~

macam macam

Published by maNgo_cReam('',) under on 2:27 PM
hah,,,dari 8.oopagi sampai la laa ni
cream dok membace post and entry blogger
cream terbace sebab post tu menarik dan membuatkan
cream pelik,,
http://www.smileycodes.info

berfikir,,
http://www.smileycodes.info
geram pon ada
http://www.smileycodes.info

ni perihal nya pasal illuminati la
pasal gereja la
pengaruh kafir lah
cream pon bukan cukup ilmu lagi untuk memperdebatkan masalah dan isu agama ini
tapi yang perkara pokok kat cini..
segale gale nya yang kita lakukan dan perkatakan mestilah kembali merujuk
kepada al-quran dan as-sunnah
jangan la kite berkate kate bembuta tuli tanpa ada bukti yang sahih
mesti tak paham kan apa yang cream cakap?
ye la,,sekarang ni macam macam perkara yang dah berlaku
ade cerita pasal kasut crops tu la,kfc la,macd la,ketupat,lemang
dan macam macam lagi la~
cream tak cakap ia benar atau tidak 
cream tak berani nak cakap lelebih
tatapi yang lebih eloknye bertanyalah kepada yang lebih pakar
iaitu ustaz atau ustazah dan para ulama'
kerana,kalau kita belajar hanya melalui buku
tanpa pertolongan guru kita mungkin akan sesat
macam macam post da~
pasal agama dibuat main
tup tup,,parody...
what's mean?
isu sensitif ni
tapi kita tak lah sepatutnya melatah tak tentu pasal
tanpa menyiasat dulu perkara tersebut
pape pon
semoga kita tidak terpesong dari akidah yang benar
sekarang ni akhir zaman,,
macam macam cabaran yang terpaksa kita tempuhi~
akhir kate

cream mintak maaf kolo ada tersalah kate mahupun tersalah bahasa

http://www.smileycodes.infocrem hanyalah seorang insan biasa yang banyak khilaf
segala kesalahan harap dapat  ditegur
p/s  :try la lawat link nie
cream pon baru terjumpa,,
lagi menarik entry dia~
http://theotherkhairul.blogspot.com
Kenapa Ramai Kata Islam Agama Kolot yAng mEnuLis~

telephone,telephone,telephone,taliban

Published by maNgo_cReam('',) under on 4:55 PM
ahaha!
tadi saje j tengok tengok phone nokia kat internet
konon nanti dah ad duet boleh la beli
kottt~
almaklumla~phone yang tengah pakai ni tinggal nyawe nyawe ikan je..
pas tu tinggal nak campak kat tong sampah je
tapi,disebabkan ongkos crem yang terlalu ceneot
cream hanye mampu tengok je phone phone yang cantik tu
haha~
ni la phone phone nye:
                                                                     nokia-6600i
                                                                      nokia-6600
                                                                           nokia- n81
                                                                      nokia-n85
                                                                           nokia-7610
                                                                         nokia-6788

http://www.smileycodes.info                                                             nokia-n86
cantik kan?
tapi cream mampu tengok je la
yAng mEnuLis~

Kerana 10 Sen | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Published by maNgo_cReam('',) under on 12:07 PM
Kerana 10 Sen | iluvislam.com + discover the beauty of islam yAng mEnuLis~

dedicate to all my friends

Published by maNgo_cReam('',) under on 1:23 PM
Photo Albums at WiddlyTinks.com




Scrapbooking at WiddlyTinks.com




Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com





Scrapbook at WiddlyTinks.com









yAng mEnuLis~

thinking of future.

Published by maNgo_cReam('',) under on 2:44 AM
segala puji bagi allah..

MySpace

aduh tak boleh nak tido la pulak..
teringat macam macam.. lepas tu tangan mula la menari nari dekat key board ni...


spm dah habis..masing masing termanggu tak tau nak wat apa pas tu nanti masing masing rindu kawan kawan kan..dah la,cream tak nak cerite pasal kawan..
 pagi ni nak cerita pasal perancangan masa depan..
 hehe..


nanti tepat pukul 12 tengah malam pada 31/12/2010.. cream nak delete hasil hasil karya cream yang lalu.
walaupun cream tak tau lagi nasib cream samada dapat masuk ke IPTA ke tak tapi nanti cream nak jadi orang baru...!MySpace


ngantok la..selamat malam.... yAng mEnuLis~

selamat tinggal sekolak ku,guru-guru ku,kawan-kawanku,makcik n pakcik dm!!!!!!

Published by maNgo_cReam('',) under on 12:36 AM
                


ni sekolah cream,,smka simpang lima.. cream masuk 16.1.2006 pas tu cream keluar dari sekolah ni 16.12.2010.. best kan tarikh nye...

selamat tinggal sekolahhhhhh,selamat tinggal cikgu cikgu..dan terima kasih kerana telah berpenat lelah mengajar kami semua....waaa,sedih nye..

semoga kami dapat keputusan yang terbaik untuk spm ni..aminn

mase hari jumaat malam,17.12.2010... kami budak budak  form 5 wat jamuan tapi yang bestnye, kawan kawan cream yang dah berpindah sekolah pon datang juga..
macam macam gelagat kawan kawan cream sume..
nanti da masuk universiti masing bawa haluan masing masing..
cream dah tak dapat jumpe kawan kawan yang tak matured,yang selambe sangat,yang lawak sangat,yang comel comel macam depo..



                                         ni ustaz rahim yang comil dan sir mutalabisin yang cool
                            malam tu sambut budak budak yang lahir pada bulan 12..selamat hari lahir~


banyak sangat nak tulis tapi dah lewat la..
perpisahan itu memang menyakitkan kan fath??
haha
tapi dalam hidup ini semua akan menghadapinya..
setitis atau pun sedulang mahupun setalam air mata tak memberi makna apa apa.
walaupun berjauhan tatapi hati tetap bertaut dan doa dan ingatan sentiasa berterusan..


yAng mEnuLis~

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>