::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

teringat zaman dulu dulu

Published by maNgo_cReam('',) under on 8:35 AM
 
mm,tetibe pulak nak tulis post nih.. 
pagi pagi ni besertakan air hujan yang sangat lebat tetibe cream teringt zaman budak2 cream


haha~bile ujan je jiwe tak keruhan..aisyeh..
back to da story..
dulu kecik kcik(sekolah rendah) cream pagi petang naik basikal pergi sekolah
pergi tusyen,sekolah pagi,sekolah petang..
sume dengan basikal..yeahh~i lov my bicycle


bukan sebab tak de kenderan
tapi cream lebih suka naik basikal daripada ayah cream anta~
nanti balik boleh melencong tempat lain,,beli jajan
hahaha! 
time sekolah rendah sekema cikit,semua buku dan segala buku teks
semua cream nak bawak..
dan hasilnye~~cream terpaksa membawa bebanan yang sangat berat 
semase naik basikal
http://www.smileycodes.info

hahaha!tapi cream tak kisah,,cream suke..!
mm,banyak banyak tahap pendidikan samada sekolah rendah mahupun sekolah menengah
cream lebih suke ketika sekolah rendah
sebabnye tak de ape yang nak dipikirkan..
mm,kadang kala cream naik basikal sensorang je..
pernah suatu hari tu,,tak silap cream,,hari jumaat kot.
cream nak pergi sekolah agama(belah petang)
dengan suke rianye cream naik basikal sebab jalan sangat lapang
sebab orang pergi solat jumaat
tetibe~ade satu moto ni ikut je cream..
derr~gua cakap sAma loo,,cuak gle
haha! sengal nye mamat..
dah la tak solat jumaat~
pas tu,cream berhenti la di traffic light..pas tu,mamat tu pon berhenti gak
memang carik pasal tol la mamat tu..
bile lampu hijau~cream kayuh la basikal tu,,and mamat tu still folo
tah ape bende tah fikiran cream time tuh..
cream pi berhenti kat tepi jalan
act,cream nak uji mamat tu samade betul atau tak mamat tu folo cream
atau pon,cream perasan sendiri jer..haha
derr~mamat tu pon berheti dimana cream berhenti
cream da cuak dah..tapi cream berhenti je kat jalan tu..
sebab nye,kolo cream teruskan perjalanan,cream akan melalui jalan yang sangat sunyi
untuk sampai kat sekolah cream..
dan lame jugak lah mamat tu berhenti dimana cream berhenti.
cream rase nak karatehttp://www.smileycodes.info
je time tu tapi tak cream tau keupayaan cream..
dan dalam beberapa minit,,mamat tu chow~
dann,,i freee~
pas tu cream patah balik dan pecut balik rumah!!
haha~last last,ayah cream yang anta ke sekolah..
the end~~
kejadian nih masih segar lagi dalam ingatan~

http://www.smileycodes.info






yAng mEnuLis~

3 comments:

anisa said... @ February 24, 2011 at 9:33 AM

huahaha..comey nye basikal..ak bleh bygkn cmne ko bwk bskl ngan beg yg berat uh..huahaha

Nurul Amira Mohamad Salleh said... @ February 24, 2011 at 1:15 PM

"ujan je jiwe tak keruhan..aisyeh.." shemmart ah ayt 2 hehe cream2,. lagu br kat blog nini tersentuh la, nice2 !! gud job !!

ana_cReam('',) said... @ February 24, 2011 at 11:30 PM

nisa t'ingat plak kite nek beskal kat uma min uh..haha
mira:masyeh2..haha..

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>