::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

fragile

Published by maNgo_cReam('',) under on 12:39 AM

assalamualaikum .. long time no see. long time no write..
harapnya semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya
(fuih, mak aii macam nak buat karangan bahasa melayu la pulak!).
inshaALLAH.. alhamdulillah kulihal
....

http://www.smileycodes.info
rasenya dah lama dah tak menaipo (type) kat sini
rindu bangat seyhhhhh...
kesibukan melanda mungkin ?http://www.smileycodes.info

em,, JAP! meh terjah ni jap..!
kata ustaz, apabila Allah tidak mengkehendaki kita lagi :
- Allah akan sibukkan kita dengan urusan dunia.
- Allah akan sibukkan kita dengan urusan anak2
- Allah akan sibukkan kita dengan urusan perniagaan
- Allah akan sibukkan kita dengan urusan menambah harta
- Allah akan sibukkan kita dengan urusan mencari pengaruh, pangkat dan kuasa
sehinggakan kita lupa apa tujuan kita hidup kat muka bumi ni~~

meh!! ULANG kaji apa tujuan KITA hidup
http://www.smileycodes.info  tgok surah az-zariyat 56
Aku tidak menciptakan jin dan manusia agar mereka beribadah kepada-Ku
em,sampaikan kita lupa tugas utama kita.. nauzubillah.. together remind together change!!yeaahh.

meh la~~ cream nak cerita cikit..
susah ya nak jaga hati ni.. fragile sungguh.. kalau fragile kat lover letters (Al-Quran) tak pe jugak!
aiyaaa.. kes mata diri sendiri la ni 
http://www.smileycodes.info
remaja zaman sekarang .. berani sungguh,, tu yang wat tah pape tah..
kate nya ' takde life la mcm ni!kuno,kolot'.. bla bla bla..
eh eh,islam is the way of life.. THE BEST u khow..

em,time time semester break ni, tetibe ada ruang yang tak semenggah pulak untk cream baca novel.
tettt... novel yang mencari makna hidup tau!
http://www.smileycodes.infoterbaik lah !!!!

tapi.. as usual, even novel islamic pasti ada unsur - unsur love..
dulu dok allergic perkataan 'love' tu....eh eh... besau tau makna love tu..
others description is~~ CINTA.. http://www.smileycodes.info
cinta ibu ayah, cinta sahabt - sahbat, cinta sesama saudara..
the most kite kena patut cinta Allah dan Rasullullah s.a.w...

TAPI !! bila tercampurnya cinta kepada ALLAH dan MANUSIA dalam skrip or episod yang sama,
pasti hati kita dok cenderung pada cinta manusia jugak.. (em,paham ke apa yang cream kabo ni??)
im asume as~~~ u alls bijok2 belaka deyh..

ok,back to the story... 
ce tgok, betapa fragile ny la hati manusia ni kan... dengan cream cream sekali hanyut dengan sandiwara novel..
. mula la terbayang... bile aku nak kahwen ni.. persediaan apa yang patut aku buat..
cak cak..! baitul muslim sudah~~

perasaan cinta itu tidak salah, itu adalah fitrah semula jadi... 
Allah menciptakan hawa untuk adam.. dan hidup berpasang pasangan..even haiwan pon ada pasangan dy..

meh tengok muratib amal pulak :
dari individu muslim -----> baitul muslim -----> masyarakat muslim -----> kerajaan muslim ----> daulah  islamiah -----> empayar islam -----> ustaziyatul alam..

jadi, baitul muslim terdiri dalam peringkat - peringkat untuk mencapai ustaziyatu alam..
tapi caranya biarlah benar..

marilah bersama - sama dalam mencari ilmu Allah yang luas ini.. <3
wallahuAllah.. semoga bermanfaat..


yAng mEnuLis~

2 comments:

Anonymous said... @ December 13, 2013 at 1:04 PM

U got a lot of wrong spelling...kene prbetulkan ejaan tuh..hehehe...btw, keep it up!!

Anonymous said... @ December 13, 2013 at 11:02 PM

Allah Knows

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>