::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

ur test!

Published by maNgo_cReam('',) under on 12:42 AM

Assalamualaikum..
noting to say.. just want to type............
apokone ngn otak aku dok senget sebelah ni..
serios mcm nak cabot jak rumput sampai togel.
nak main guli, baling sampai berkecai..
hurt! its comes again.... so hurt..
oh love.~
dont want be the past.biarlah hati penuh dengan cinta dan sayang walaupon ada ujian melanda.
dari jadi hati yang takde perasaan.. keras dan kejung jak..
apokona ejang~


astafirullah.. back to the normal side... just drama yang takade kualiti tu..
joke around yang tak berapa nak joke..

manusia synonim dengan masalah, kolo dia kate dia tiada masalah memg sebenarnya dia yang bermasalah

ok point yang penting:

Allah tidak akan timpakan ujian melainkan sesuai dengan kesanggupanNya..
(Al Baqarah:286)
tetibe teringat moment seorang sahabat kasi love letter tu,sweet jak.tanks.

selalu kita mengeluh,, "ujian yang sama jak Allah timpakan kat aku"
aiya,, suka suki jak kan kita yang kerdil ni nak demand lebeh - lebeh, nak merungut tak tentu pasal.
kita ni kerdil jak.

Pasti dan pastinya segala yang berlaku pasti ada hikmahnya. JUST/SENTIASALAH bersangka baik pada Allah.
Dia uji pasti dia sayang.
Dia uji pasti dia rindu
Pasti Dia sayang untuk kita selesa dan terus menerus dengan kesalahan dan maksiat yang kita buat
Pasti Dia rindu untuk kita menadah tangan padaNYA. yang selama ini kita lupa ucap syukur dan berdoa kepadaNYA melainkan waktu makan. itu pon kadangkala bismillah sahaja.
Jika ujian yang sama menipa, pastinya Allah mahu kita kuat, tegar dengan ujian yang melanda yang seteruskan yang kita tidak tahu sehebat mana ujianNYa

Jangan mengira kamu beriman selagi mana kamu belum diuji (cream tak pasti surah apa,, aasif jiddan)

HAI ORANG ORANG YANG BERIMAN! BERSABARLAH DAN KAUTKANLAH KESABARANMU DAN TETAPKAH BERSEDIA DAN BERTAKWALAH KEPADA ALLAH, SUPAYA KAMU BERUNTUNG (Ali imran:200)





yAng mEnuLis~

0 comments:

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>