::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

ceritera~

Published by maNgo_cReam('',) under on 6:26 AM

yeahhh~post pertama tok bulan march~
haha letop dah dibawak lari la,,sebab tu tak dapat mencoret dan mengarot2 kat cini..
hah!kepade mira , amalyna~ hambik kau.. ak story bebanyak kat cini..haha

first sekali time bulan 3 tu cream dok pi belaja wat icecream kat kolej komunity,,
xcided la wat ice cream.. dan tok short coarse y cream datang nih sangat bes
sebabnye,, tak bape nak ramai orang amik coarse tu.. 
time tu yang ada bersame cream sopia dengan mun.. 
tapi cream rase macam cream jadi babysiter plak kat citu,,,bkan babysiter,kidsiter kowt..
haha,, begini cerita nya~ ada makcik tu bawak anak dia kat kelas masakan tu,,
dan duduk satu meja dangan kami.. pas tu,kanak kanak kecil tu dok la sebelah cream..
punye la petah dia membebel..haha! tak lah,,dia borink sebenarnye sebab tak de kawan.
tu yang dok kacau cream tuh,, concentrasi pon hilang nak denga penerangan cikgu..
dengan terpaksenye cream melayan dia,,haha 
name kanak kanak kecil tu sedap.. rabiatul adawiyah kot,,
dan kat sini lah cream kenal kat saadah dan cream kenal program an-nisa'

ok,tu je kot.. malas nak cerita lelebey~hahah!

ok,sambong cerita kedua..

minggu berikutnye cream join jugak short coarse tu.. tapi kali nih buat kuea tiow ngn ap tah,,
(haha!nanti cream post yeah resepi..)
kali ni cream pergi same amalyna pulak..yang lain semua ad hal..sedey2..
nih,dia yang beriye soh ceram cerita nih.. wink2..hahah!
time pagi pagi datang tu kami pi serbu je tros makmal masakan tu,,n luckly time tu tak ramai orang lagi
seb baik2.. kat citu ramai orang orang tua je.. umor umur macam kami sikit je..~
sikit??tak lah,,kami dua orang je..haha~
dan budak kacik rabiatul adawiah tu pon ad jugak..
tapi dia wat wat tak kenal cram plak..
sebabnye dia dah ad kawan..~


ok,sambong cerita,, pas tu,ad makcik ni tegor kami..
dia berkata 'adik ni sekolah mane ye sebelum nih? tunggu result spm yeh?'
cream pon anggok je la.. pas tu dia bertanya lagi..
'kenal ni tak?sambil tunjuk kearah makcik sebelah dia.
cream dan amalyna teragak agak nak angguk,,
sebab nye,kami rase macam penah tengok je..
dan makcik pertama yang tegur tu wat lawak sekejap..beliau berkata,,
'ala,tak kan tak kenal kot,, makcik kantin yang jual makanan tu..'
kami lagi pelik~~
cream dengan amalyna dah bekerut kerut sambi memikirkan~sape sebenarnye mereka..
pas tu kami buat mesyuarat tergempar jap..
setelah penat berfikir~ baru kami perasan itu adalah.........
..........
..........
.......
cikgu sekolah~
ya Allah,,malu ya amat.. n kami pon mintak maaf la sebab tak cam muka cikgu..
kemudian kami berbual lah sambil mengetahui keadaan sekolah lame..
nak tau cikgu sape yang kami jumpe tu??? rahsia~~haha!

  nilai dan pengajaran: lain kali bawak spec mate..
bukak mate luas2..haha!


yAng mEnuLis~

4 comments:

Nurul Amira Mohamad Salleh said... @ March 19, 2011 at 8:59 AM

sian spect mu kne tinggl,. hehe wink wink !!

ana_cReam('',) said... @ March 19, 2011 at 9:23 AM

hahah!tak abes2 ngan wink !!

anisa said... @ March 19, 2011 at 7:52 PM

ak tau spe cg 2...haha

ana_cReam('',) said... @ March 19, 2011 at 11:27 PM

hahah! sengal nye nini~ diam lorh..
diam2 suda.. segan seyhh

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>