::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

kem sahabat masjid~

Published by maNgo_cReam('',) under on 9:18 PM
gambar dari camera anisah mokhtar~huhu
gambar diatas adalah ketika kami berada di hot spring sungai kelah..
(macam pelik je ayat,,haha)
sangat seronok~
kita tak rugi kalo menyertai apa sahaja aktiviti yang dirasakan manfaat..
satu pengalaman itu sangat berharga dan tak boleh dibeli dengan wang ringgit..
sebenarnye pada awalnye,,ayah cream yang syorkan pergi kem ni..
tapi cream mentah mentah tolak sebab cream ingat activitinya semate mate kat sg.kelah 
dan time 16 tu kebetulan cream ada latihan moto..
 kemudian selang beberapa hari,,rakan cream anta msj tentang program ni..
than cream pon kaci la alasan yang same,,
pas tu,cream cube bertanya tentang tentang atur cara program nye..
dan sememangnye cream bolah ikut menyertainya~
sebabnye kat sungai kelah tu hanya sehari je..dan selebihnye di masjid sg.besar
kirenya aktivity kami mula nya pada 14 dan berakhir pada 16 mac..

pendaftaran bermula pada pukul 2:30..
setelah selesai acara pendaftaran, taklimat tentang program ni bermula..
dan kami diminta bangun awal pada besok hari kerana ada kiam mulail..
malam tu cream memang tak boleh tido..
pas tu snap sekejap gambar.. ngat nak tgok bintang..
tapi malam tu baru lepas hujan pulak..sonyer bintang tidak la kelihatan..
sedey..
pas tu~
bile tegok jam dah pukul 2 lebeh,,sat agi nak bangun..
cream pon cubelah melelapkan mata.. dan tepat jam 3 pagi cream terjaga dan langsung tak bolah tido..

dah tu,cream terus je nak mandi sebab nanti ramai..

bila mana cream turun nak pergi bilik air(kami tido di tingkat atas)
cream terkejut kerana terdapat makhuk putih kat masjid..
kemudia cream amati apa benda nye tu~~
rupenye,,
,,
,,
,,
seorang hamba Allah..
pakcik itu tengah khusyuk bertafakur dan memunajat kepadaNya,,
kemudian cream kembali tengok jam.. pukul 3 lebih~~~
sayu..malu

pada keesokan harinya,,kami bertolak ke hot spring sungai kelah..
di sana sangat menguji kesabaran dan semangat berkumpulan..
dan rata rata seronok berada di sana..
dan sangat seronok~
sampaikan cream lemas+terkoyak pulak baju hahah!tapi cikit je la..
antara xtiviti di sana seperti makan telur seperuh masak
berendam di kolam air panas
carik nama saintific

kirenya ukhwah antara kumpulan semakin erat~
aja yang buat..hahah! konon nak tuka2 nom fone..haha!


banyak lagi aktivit yang tak sempat nak cream cerita semuanya..

pape pon,kalau nak sertai apa jua aktiviti.. join je..
jangan pikir program ni tok org baik baik je ke or ape ke..
or surtain program ni hanya untuk org yang pandai bersosial k
or apa jua lah..
jangan diheran apa yang orang lain kata..
dan tanggapan mereka
janji apa yang kita nak kita dapat..
mungkin kita tak dapat semua,,tapi sedikit perisian tu mungkin kita dapat..
apa yang baik kita jadikan tauladan dan yang jahat dijadikan sempadan~
semua orang berhak membuat apa jua keputusan
tapi haruslah beringat segale keputusan dibuat dengan menggunakan akal yang sihat..


ingin mengetahui commentar dan pengalaman sahabat cream yang lain~
sila klik di bawah...

kak dijah
nisah
aja

wassalam~~





yAng mEnuLis~

0 comments:

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>