::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

di pagi syawal

Published by maNgo_cReam('',) under on 8:57 PM
SALAM... selamat hari lebaran...



 Selalu kat tv mesti ada cerita pasal tragedi malam raya lah,hantu raya lah,apa tah lah..

TAPI...

meh sini,jom denga cerita pagi raya aku.. tak nak denga tak pe,boleh bace.. tak nak baca tak pe,boleh tengok je.. kolo tak nak tengok udehhhh... hehe..gurau j



 di suatu pagi yang permai lagi damai macam jeruk cermai.....ecewah!



marah ni!pagi raye da wat orang panas...nGee~



cam ni ceritanya,, mak ngan ayah aku da balik kampong da.. tinggal la aku,akk aku,abang aku ngan adik aku dekat rumah terkontang kanting kamas rumah.. paling rajin aku la.. haha.. tapi ni bukan main point yang aku nk cerita..



pagi tu aku dengan semangatnye bangon nak pegi rumah nenek aku.. umah nenek aku tak de la ja jauh mana.. tah sampai 30minit kot da sampai da.. cadang nak p rumah nenek pukul 8pg.. tup tup..pukul 8.15pg..

solek solek kejap..hehe..  akk aku yang drive.. abang aku naik moto je.. tu yang bahaye tu kalau akk aku yang bawak! dia bawak tak pernah tak terbabas.. tapi tak de la seteruk tu.. ok je sebanany..



hAa!ni la saat kebengangan or klimax bermula..



da seronk da nak balik kampong.. oOo balIk kAmPonGgg... lalu la dekat depan masjid sebab better lalu jalan besa sebab aku tak yakin kalau nak lalu jalan kampong tu.. ceh,macam aku je yang drive..whatever la,,tengah seronak seronok nak balik,,,,,,,,jamed la pulak depan masjid    . tak pe tak pe,saba saba,, memag sesak giler la.. tak dapat diganbarkan dengan kata kata.. kereta kitorang langsong tak boleh bergerak.. sampaikan,time tengah jam tu,orang boleh keluar kejap dari kereta wat solat sunat.. yang kitorang ni duduk je kat kereta.



tIk,tOk,tiK,tOk,tik,tOk... masa berlalu.. setengah jam lebih kitorang tunggu tapi tak gerak gerak gak kereta .. tau tak sebab apa tak bergerak? ada ntah mahluk Allah mane tah p parking tengah2 jalan.. tapi takpe,sAbARR..sebabnyer ade gak line kat sebalah kanan jalan ni wat cam tu gak..ye la,kitorang paham,orang nak g solat..

30minit berlalu, line kat sebelah kitong tadi dah lancar dah jalan nye sebab orag yang taruk kereta kat tengah tengah jalan dah abis solat.. yang line kitorang ni????????? bagai menggapai metior kat langit`.. tak jalan jalan pulak keretanya..da la minyak da nak habis,yang bawak kereta akk aku pulak,lagi la aku cuak.. kolo ayah aku ke,abang aku k,,pro cikit..hehe



ni yang start bengang ni,yer la,dah tau parking kat tengah tengah jalan tu,da habis tu cepat cepat la keluar masjid.. orang lain boleh je.. kenape kereta tu tak boleh.. saba saba.. ayoo~kereta VIVA PUTIH tu mengspoil(waduh perosak bahasa) kan hari bahagia aku.. seb bek hari raya.. da la tak dapat tolong mak masak kat rumah nenek,tak dapat solat sunat raye gak.. wawa,sedihh(-,-) satu jam kitorang kat JALAN....





pemerhatian yang aku dapat dari kesesakan lalu lintas tu:::::



time aku tengok masjid tu,,sonok sangak sebab ramai orang..

orang yang tak pernah pergi masjid pon pergi masjid

kalau la setiap hari macan tu kan bagos..



yang cek tak gemo ni,,,alahai~cube la berdisiplin sikit.

masing masing nak pentingkAN diri..

kolo masing masing ada rasa tanggungjawab kat diri tu,tak de nye jadi gini..

ni tak,g parking tengah2 jalan,,maybe tu boleh dimaafkan sebab memang ramai sangat orang..



lagi satu,kalau nak keluar mane2 tu,keluar awal2..



lastly,berhati hatilah di jalan raya..peace!!



(segala kesalahan format dan bahasa harap dimaafkan,,BAHASA BUDAYA KITA)heheh.. yAng mEnuLis~

0 comments:

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>