::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

melihat dengan hati,,maka bersyukurlah..

Published by maNgo_cReam('',) under on 1:02 PM

assalamualaikum sahabat semua..~
apa khabar,baik kah iman?http://www.smileycodes.info
semoga segala perbuatan kita mendapat kerahmatan dan keredhaanNya..
rase nye cream dah lame tak post kat blog nih..
bukan rase nye.. memang dah lame pon..
sekarang nih baru la cream sempat jari2 nih menari2 kat keybord nih.
cream baru je cuti sem... org dah lame cuti sem,cream baru nak cuti..

balik nih cream dok menelajah la laman laman sesawang yang ad kat dlm alam maya nih..(*betul k ayat tu?)
cream suke berjalan jalan kat blog orang lain..
http://www.smileycodes.info memg hobi tegar dah... tapi bile ada masa la..
jadi nye cream 'usha' la blog kawan kawan..

mm,terlintas perasaan cemburuhttp://www.smileycodes.info dekat kawan kawan kerana terase suasana dan tempat mereka belajar sangat 'selesa' . suasana mereka seperti suasana di sekolah cream dulu.. untuk mencari ilmu akhirat senang sangat.. bagai air sungai yang mengalir.. takpayah dicari,memang dah ada depan mata, dalam sylibus pelajaran mereka pun.. cume nak diaplikasikan dalam diri atau pon tidak. mm,sebab nye kebanyakn sahabat sahabat cream sekarang belajar di usim,uitm,jordan,mesir dan sebangai nye.. bagi cream tempat mereka 'selamat' .
oleh itu adik adik,sahabat sahabat yang sedang bersekolah di smka,sma,atau pun berada dalam suasana usrah.. maka 'grap' la segala ilmu dan aplikasikan lah dalam kehidupan.. jadilah pohon yang berbuah...
http://www.smileycodes.infojangan disia siakan ilmu yang diperolehi..mm,bila difikir kembali,,cream rase menyesal kerana tak 'grap' betul betul ilmu yang ustaz ngn ustazah beri.. belajar semata mata kerana exam.. bila dah abis exam sume lupa..
tapi takpe lah,,yang lalu dijadikan pedoman untuk masa yang akan datang.. takelok menyesali benda yang lalu...

walaubagaimanapun... cream bersyukur .http://www.smileycodes.info
walaupun kadang kala terasa seperti berada dlm keadaan 'pelik' ,
cream dapat merasai kemanisan berukhwah
walaupun kadangkala terasa iman itu diuji
ada sahabat2 yang sentiasa disisi..

sudah satu sem cream meghabiskan kehidupan disini..
kehidupan yang pada mulanya cream merasakan sangat pelik dan menakutkan..
macam macam bende yang cream pelajari di sane..
macam macam bende yang cream dapat di sane..http://www.smileycodes.info
cream kenal dengan akk akk yang kuat memperjuangkan agama Allah di sini..
"islam datang dalam keadaan dagang (asing),dan kembali dalam keadaan asing"
mm,rasenya cream dapat merasakan keadaan itu..
bila difikirkan kembalihttp://www.smileycodes.info,,cream memanjatkan kesyukuran kepadanya,,alhamdulilah ! kerana cream bersama dengan sahabat sahabat yang membawa kepada cintaNYA..
bersama sama sahabat yang berjihad ke jalan ALLAH untuk menegakkan agama ALLAH.. FISABILILLAH..
dapatkah aku tetapkan iman ku selama beberapa thn lagi disini?insyaALLAH

disini juga cream bertemu seorg sahabat /akk yang sangat cream sayangi..
macam macam yang cream pelajari dari beliau..
walaupun beliau ada masalah beliau sendiri tetapi beliau tetap berdakwah kejalan Allah..

jika aku tidak ditakdirkan disini maka tidak bertemulah aku dengan sahabat sahabat ku ini..
jika aku tidak ditakdirkan disini,tidak kutahu lah sejauh mana iman dan ketakwaan ku kepada mu walaupun iman itu Kau yang nilai..
jika tidak aku ditakdirkan disini maka tidaklah aku tahu betapa kuat dan lemaahnya aku dalam amar maaruf nahi munkar..dalam menegakkan agamaMu

Allah akan menolong hambanya yang menolong agama Allah..
kuatkah aku sebagai mana sahabat sahabat aku yang lain,sebagaimana umat2 tertahulu menegakkan agama Allah?
terima kasih ya ALLAH kerana mengurniakan aku sahabat sahabat yang baik


alhamdulilah kullihal..
sesungguhnya Allah mengetahui apa yang tidak kita ketahui.. (",)
jangan melihat dengan mata tetapi lihatlah dengan mata hati..
sesungguhnye Allah lah perancang yang terbaik..http://www.smileycodes.info
ya ALLAH...


yAng mEnuLis~

3 comments:

sue said... @ December 8, 2011 at 3:49 AM

mkin matang la dak kecik nie..
hehe..ana!!series terharu bce sume post2 ko..insyaAllah..ana..truskan berjuang demiNYA..Allah ma3aki..

nurislam said... @ January 21, 2012 at 9:11 PM

assalamualaikum
alhamdulillah...kesenangan kadang2 akan membuat diri kita lalai dan leka..maka bersyukurlah cik cream dengan apa yang cik cream ditempatkan sekarang...insyaallah,kesusahan di tempat baru ni akan lebih mengaja cik cream erti mujahadah...semoga usaha dakwah cik cream diberkati dan mendapat keredhaan Allah

haru_maki said... @ May 12, 2012 at 1:21 PM

sobsobsob. ada tertulis 'mesir' di situ.

Kat mana-mana pun, kalau Allah memang nak bagi cahaya-Nya, akan dapat juga. kat mana-mana pun ada rahmat Allah. dan kat mana-mana pun ada ujian dari-Nya. so dont wori dan sila pakai kaca mata Islam. See everything in Islam.

Sometimes i lagi rasa cemburu kat orang yang jadi baik sebab pengalaman kendiri. hatinya lebih kukuh berbanding ngan orang yg mmg terlatih hidup dalam biah yang baik.

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>