::jOurNey::mEaniNg of LifE~

http://www.smileycodes.info

cReam's bLog

journey

Published by maNgo_cReam('',) under on 4:42 PM

perjalanan~~ perjalanan yang sungguh panjang smpai cream tak sempat dan mls nak mengupdate blog nih..
bile mane cream tgok blog2 kwn2 cream.. waaaa~suda maju,, hak2,, mesti da bermilion milion kan da dapat duit.. gud2!! teruskan usaha anda..!!

journey~
9/5 yang lalu cream ad temuduge kt S.P.A.. bendenye kat bandaraya ipoh,kat bagunan perak..
nak dijadikan cerita kami dok menginap kat hotel sebelum nak pi temuduge tuh sebab nye pendaftaran pukul 8 pagi dan 15 minit sebelum tu kene hadir di sana.. jadinye cream pon menginap la kat hotel ap tah,cream lupe la ap name nye.. sebelum terjah hotel tu,,kami pi terjah jap bagunan temuduge tuh,, nak carik jalan ke tempat tersebut takut sesat .. carik punye carik bagunan perak tuh tak jumpe gak.. yang jumpe muzium perak je..haha! .. jadi nye kebetulan dah ad kat situ , kami pon konon konon la melawat muzium tuh sementara ayah cream tanye pengawal di situ dimana bagunan perak..
berlaku lah perbualan antara mereka
rupe rupe nye bagunan perak tuh sebelah muzium ni ja..
cream pon tergelak gelak ja..
si pengawal tuh india..
pas tu dy tanye:
ada krusus ka kat sane?
ayah cream pulak cakap:
tak la,ada temuduga.
dy tanye lagi:
temuduge ap?
ayah cream cakap:
bla bla bla~beliau terangkan..
dy cakap pulak same cream:
dah seda ka?
cream:
hanya mampu tunjukkan thumb up ja.. hihi..
dy tanye lagi:
can you speak english?
cream:
dalam hati cream cakap..
wow,pandai la pulak dy cakap bi..
cream pon angguk ja(macam org bisu ja haha)
dy cakap lagi:
kamu kalau dy tanye "can you speak english" 
kamu cakap j "YES I CAN SPEAK ENGLISH"
wow ,teruja dgan semangat dy..

pas tu ...
berlarutan lah sembang sembangan nye
ayah cream pon sembang2 ape tah dengan pengawal tuh..
jadi nye cream pon pi la tinjau-tinjau muzium tuh..
terase menarik pulak tengok muzium tuh..

pas tuh ayah cream ngn pengawal tuh panggil dekat depe..
dy panggil "amoi mai sini"
cream pon pi la dengan keadaan terpinga2..
rupe rupe nye pengawal nih bekas polis,,inspector..
dan nak dijadikan cerita,dy nye pangkat kedua terbesar la kolo kat dlm negeri perak tu
tapi sekarang dia dah bersara ,so nye dy kerje la sebagai pengawal..
dy suggest cream jadi inspector polis
wat permohonan pluss wat temuduge
dalam hati cream what??ak polis..haha lawak bena..
tapi si pengawal@bekas inspector nih bersungguh2 cite mcm2..
ayat dy..jadi la polis!!
SELAMAT KAN NEGARA!
dia cakap sal p.ramle lah.dia suke p.ramli
wow,,cream terus tersentak pluss kagum same semangat dy!
serios,,dah la dia seorang india,tak ramai india cam nih tau..
so nye tanggapan negatif cream same org india berkurangan lah..
dengan semangat nye dia tunjukkan gambar dia berpakaian polis kat cream
woh,smart gak..hahah!!
banyak kali dia kate..boleh nih jadi polis!!!
five point two
five point two
..
cream ingat ap,rupenye dia cakap..152 dah boley temuduge polis..
dia nmpk cream cm tinggi kot..
dia kate lagi,, 
paku dua 
paku dua..
ap pulak la tuh~
tuh pangkat tok pegawai polis n bla bla bla lah..haha!
pas tuh dia cerita lagi pasal polis perempuan ..
sangat hebat bla bla bla..
cream pon dga je la walopon tak berape nk phm bahase dia sebab campo2 lorat keling dia
dan sampai krem kaki cream denga dia cakap..haha!
dia kate lagi,,kolo tak kita selamatkan negara sape lagi??
woish,,memang membara2 je semangat dy..

time kami nak berlalu pergi dengan menaiki kereta(sekema nye ayat hehe)
dia sempat wat isyarat tunjuk2 bahu menandakan paku dua kat bahu..
dia memg nak cream jadi polis kot..

hihi tak minat la jadi polis..
cream polis?????
pelik ja..haha..
sekian sahaja~






yAng mEnuLis~

4 comments:

Zaim said... @ May 10, 2011 at 9:37 PM

hebatla
tapi tu intebiu ape?
nape aku tak pegi?
s.p.a tu ape?
ko nak jadi polis tu ke?
kasut ko saiz bape?
ko tak pakai stokin ke?

ana_cReam('',) said... @ May 11, 2011 at 1:29 AM

haha,,pengawaltu y suggest ak pi interview polis tuh.. tp gile?? ak??pelik ja.. y S.P.A tu,,ak pi interview latihan separa perubatan... ap kaitan kasut?hihi.. pakai la..

NURUL NAJWA said... @ May 16, 2011 at 11:54 AM

POLIS??? wahhhh! :D

funny_hani93 said... @ May 16, 2011 at 5:01 PM

cayalah na..polis tu!!
ar..resultnya dh kuar lom??dh taw ti bg taw aq tau..hehe

Post a Comment

hELLo~ thAnks fOr foLLowiNg

wELcOme~

center>